Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Hestepension

Hestepension med gode ridemuligheder, dygtige undervisere og socialt sammenhold

Egemosegård Hestepension

Egemosegård er en meget velfungerende og harmonisk hestepension for islandske heste. Hestenes trivsel er i højsædet, både hvad angår fodring og foldplads. Målet er at give hestene livsbetingelser så tæt på deres natur som muligt. Derfor meget plads og grovfoder i små portioner mange gange i døgnet. Desuden er det meget vigtigt for os, at hestene er slanke og har en god og sund fordøjelse, så vi mindsker risikoen for EMS, kolik og andre følgesygdomme.

Fodring

HIT

Hesten har en meget lille mave og er skabt til at spise små mængder mad gennem hele døgnet, på nær de få timer, den sover. I langt de fleste islandshestebedrifter står hestene på jordfold og får mad to gange i døgnet. Forskning har vist, at mange af disse heste ikke kan tåle at gå med tom mave, og at de udvikler mavesår.

For at give vores heste den bedst mulige fordøjelse og udnyttelse af foderet under optimale forhold, har vi opført foderstationer fra HIT aktiv stald. Med foderstationerne kan vi tildele hestene grovfoder i små mængder mange gange i døgnet og tilpasse mængden efter hestenes behov.

HIT aktiv stald er en løsdrift stald udviklet af firmaet Hinrichs Innovation i Tyskland. Systemet er inspireret af transponderfodersystemer i løsdriftstalde til køer. Læs mere om HIT her

Grovfoder vinter

Der fodres med tør og god wrap 4-6 gange i døgnet.

Grovfoder sommer

Der fodres med tør og god wrap 4-6 gange i døgnet.

Kraftfoder

Kraftfoder fra Nordic Horse kan tilkøbes. Vi fodrer med Gastric Zero og Nordic Lite Müsli. Se mere om Nordic Horse-produkter her.

Græs

Om sommeren får hestene stribegræs 1 gang i døgnet og kan derudover nippe det korte græs på foldene.

Løsdrift og folde

Hestene er opdelt i to flokke, hopper og vallakker er adskilt. Hver flok går året rundt på meget store (2 hektar) veldrænede arealer uden mudder med tilhørende store løsdrifter og frostfri vandkop. Hestene fodres ved foderstationer, hvorfra hestene tilbydes grovfoder 6 gange i døgnet. Foderstationerne er computerstyret og kun åbne i et vist tidsrum ad gangen. Tiden reguleres løbende efter hestenes behov.

Ridning

Nyopført ridehal 20×40, udendørs ridebane (20×40), ovalbane og rotunde.
Hurtig og nem adgang til flere større skove (5-600meter), blandt andet Ganløse Egede og Ganløse Ore med tilhørende skov- og stisystemer.

Undervisning

På stedet har vi dygtige undervisere, der kommer her jævnligt bl.a. Eyjolfur Isolfsson, Anne-Sofie Nielsen, Nille Larsen, Ute Lehmann.

Øvrige forhold

Stort sadelrum, eget skab, indendørs striglepladser, ryttertoilet samt mulighed for at lave sig en kop kaffe og lign.

Læs mere

Prisinformation

Pris

2.700 kr. / måned
Kraftfoder Nordic Horse kan tilkøbes for 300kr. / måned.

Det siger man om os

Min hest har det bedste hesteliv på Egemosegård, og ridemulighederne er i top med udendørs baner, ridehus og skove tæt på. Der kommer mange forskellige, dygtige undervisere på gården, så om det er tølttræning, dressur eller jordarbejde, jeg har brug for, er hjælpen altid inden for rækkevidde.
Det sociale sammenhold på gården betyder meget for mig, der er en god stemning mellem os pensionærer, vi har det hyggeligt og sjovt og hjælper hinanden.

Catrine Guillouët, hesteejer og pensionær på Egemosegård